Shopping bag
Categorieën
Uw filters

Onderhoud en advies

Houd je schoenen in topconditie met onze onderhoudstips!

Bij Kroonschoenen.nl weten we hoe belangrijk het is om je schoenen goed te onderhouden voor een langere levensduur. We delen graag enkele eenvoudige en effectieve tips om je schoenen er als nieuw uit te laten zien:

Leer is een natuurproduct en het is een misverstand dat duurdere schoenen per definitie sterker of beter zijn. De verwerkte materialen zijn comfortabeler, mooier, maar ook zeker kwetsbaarder.
Goed onderhoud is niet alleen voor het behoud van uw schoenen, het verlengt de levensduur. Zo heeft u veel meer plezier van uw gekochte schoenen.

Voorzichtig aan- en uittrekken:
Gebruik altijd een schoenlepel en maak eventuele sluitingen los. Vermijd het uittrekken van schoenen door op de hiel te stappen, dit kan de zool beschadigen. Laat je schoenen natuurlijk drogen na het uittrekken, weg van warmtebronnen.

Verzolen en onderhoud van lakschoenen:
Let op versleten zolen en laat ze tijdig vervangen om breuken te voorkomen. Lakschoenen zijn gevoelig voor temperatuurwisselingen, gebruik lakolie om barsten te voorkomen.

Suède en nubuck
Behandel deze materialen regelmatig met een waterafstotend middel en verwijder vlekken met een vochtige doek. Borstel ze op met een suèdeborstel of nubuckblokje en spuit ze opnieuw in met een geschikte spray.

Onderhoud van glad leer
Neem vuil voorzichtig af met een vochtige doek en laat het leer drogen. Gebruik daarna een geschikte schoencrème in de juiste kleur.

Ritssluitingen en klittenband
Trek ritssluitingen volledig dicht om te voorkomen dat ze zakken. Borstel regelmatig zand en vuil uit klittenband om de kwaliteit te behouden.

Regelmatig wisselen:
Laat je schoenen een dag rusten na het dragen, bij voorkeur op schoenspanners. Dit helpt bij het verdampen van opgenomen transpiratievocht.

Schoenen die weinig worden gedragen:
Ook schoenen die langere tijd in de kast staan, hebben onderhoud nodig. Ze kunnen uitdrogen en barsten, dus zorg ervoor dat je ze regelmatig behandelt.

Bij Kroonschoenen.nl werken we met hoogwaardige onderhoudsproducten van Collonil. Twijfel je welk product het beste is voor jouw schoenen? Onze verkoopadviseurs helpen je graag in de winkel of telefonisch op 030 - 231 7013. Ontdek onze uitgebreide selectie van topkwaliteit onderhoudsproducten voor jouw schoenen.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.