Shopping bag
Uw filters

Service

Cadeaubon


Bij Kroon schoenen en La Pomme kinderschoenen te Utrecht kunt u een cadeaubon voor elk gewenst bedrag kopen. Leuk om te geven, leuk om te ontvangen!


Spaarsysteem voor korting zonder pasje


Bij iedere € 30 die u bij ons besteed aan producten zonder korting spaart u één punt wat gelijk staat aan € 1 korting. Twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar, sturen wij elke klant die meer dan vijftien punten gespaard heeft een kortingscheque toe. Deze cheque kan op elke afdeling bij niet-afgeprijsde producten als kortingsvoucher gebruikt worden. Denkt u dan aan: schoenen, accessoires, beenmode, fournituren en meer. U kunt uw punten verzilveren in het lopende seizoen en uw actuele puntenaantal staat op uw kassabon vermeld.

Een langere levensduur voor uw schoenen dankzij onze tips:

Leer is een natuurproduct en het is een misverstand dat duurdere schoenen per definitie sterker of beter zijn. De verwerkte materialen zijn comfortabeler, mooier, maar ook kwetsbaarder. Goed onderhoud is niet alleen het behoud van uw schoenen, het verlengt de levensduur en u hebt meer plezier van uw schoenen. Enkele tips voor het behoud van uw mooie schoenen zijn:

Trek de schoen met zorg aan en uit

Gebruik altijd een schoenlepel bij het aantrekken van uw schoenen en zorg dat sluitingen (veters, klittenband en soortgelijke) altijd zijn losgemaakt. Bij het aan- en uittrekken van laarzen met rits moet de rits tot beneden aan toe worden losgemaakt. Het uittrekken van schoenen door het op de hiel zetten van de andere voet leidt tot het loslaten van de zool. Droog de schoenen nooit bij een warmtebron. Ook schoenen die u weinig gebruikt zullen regelmatig moeten worden onderhouden. Schoenen die een lange tijd in de kast staan drogen uit en kunnen barsten bij het eerstvolgende gebruik.

Het regelmatig wisselen van schoenen bevordert de levensduur. Laat schoenen een dag staan na een dag dragen. Bij voorkeur op een spanner. Op die manier kan het opgenomen transpiratievocht verdampen. Versleten zolen betekenen niet het einde van uw schoenen, want in veel gevallen kunnen ze door schoenenwinkel Kroon schoenen vakkundig gerepareerd worden.

Zolen vervangen en lakschoenen onderhouden

Op eenmaal verzoolde schoenen wordt in de schoenenbranche geen garantie gegeven. Rubberprofielzolen slijten net als een autoband: als het profiel versleten is moet de zool vervangen worden, anders is er kans op een breuk. Lakschoenen zijn gevoelig voor sterke temperatuurwisselingen. Onderhoud lakschoenen met lakolie en hiermee voorkomt u het barsten. Desondanks kan er op lakleer geen garantie gegeven worden.

Suède en nubuck

Verzorging van suède en nubuck: inspuiten met een waterafstotend middel om de zes á zeven keer dragen. Om vlekken te verwijderen gebruikt u een enigszins vochtig doekje om los vuil te krijgen. Wanneer het oppervlak weer droog is wrijft u het materiaal op met een suèdeborsteltje of nubuckblokje. Hierna spuit u de schoen weer in. De spuitbus die u hiervoor gebruikt (ook de milieuvriendelijke) dient u altijd goed te schudden voor gebruik. Verzorging van glad leer: vuil verwijderen met een enigszins vochtig doekje en wanneer het oppervlak weer droog is, deze inspuiten en gebruik hierna een goede schoencrème in de juiste kleur. 

Ritssluitingen

Ritssluitingen blijven alleen gesloten als de trekker helemaal tot aan de bovenkant wordt dichtgetrokken. Anders werkt de rem op de rits niet en gaat de rits zakken. Op kapotte en versleten risten geven wij geen garantie, wel kunnen deze door onze schoenmaker vervangen worden.

Klittenband

Met beide handen dient u de klittenbandschoenen te sluiten en te openen bij het aan- en uittrekken van de schoenen. Zand en sprietjes dient u regelmatig uit het klittenband te borstelen, want hierdoor blijft het klittenband plakken. Klittenband kan door onze schoenmaker vervangen worden.


Binnen de schoenenbranche zit er op het volgende geen garantie

- Lakleer, verzoolde schoenen, ritsen, schoenen gewassen in de was- of vaatwasmachine.
- Lederen schoenen van bijvoorbeeld (of met) raffia, elastiek, textiel, linnen of (kunst)zijde.
- Afgeven van de voering van schoenen.
- Kunst of imitatieleer (heeft andere eigenschappen dan echt leer)
- Textiel schoenen.
- Schoenen met een bovenzijde van dierlijk haar. Haren kunnen door normaal gebruik uitvallen.

Hebt u ondanks uw zorg toch nog vroegtijdig problemen met uw schoenen, dan kunt u vanzelfsprekend een beroep doen op onze serviceafdeling.

Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.